SUA vor prezenta curând Coreei de Nord un calendar cu cerințe specifice pentru Phenian

SUA vor prezenta curând Coreei de Nord un calendar cu ”cerințe specifice” pentru Phenian, după acordul semnat la summitul istoric dintre Donald Trump și Kim Jong-un, a spus un înalt oficial american din domeniul apărării, scrie libertatea.ro.

Oficialul, care a discutat cu un mic grup de reporteri înainte de turneul asiatic al secretarului american al apărărăii, Jim Mattis, nu a dat detalii, dar a sugerat că acest calendar ar putea fi destul de strâns pentru a clarifica nuvelul de angajament al Phenianului, scrie Reuters.

”Vom ști destul de curând dacă lucrăm în condiții de bună credință sau nu. Vor fi cerințe specifice și un calendar specific când vom prezenta nord-coreenilor concepția noastră privind modul în care trebuie implementat acordul încheiat la summit”, a spus oficialul, care a dat declarațiile sub protecția anonimatului.

Mike Pompeo, secretar de Stat al SUA, a spus în urmă cu o săptămână că se va întoarce în Coreea de Nord ”înainte să treacă prea multă vreme” pentru a încerca să concretizeze angajamentele luate la întâlnirea de pe 12 iunie dintre Trump și Kim.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu