SUA şi Israelul au testat un sistem antirachetă capabil să distrugă ţinte balistice în afara atmosferei

Israelul a anunţat că a testat cu succes marţi, împreună cu Statele Unite, sistemul antirachetă Arrow 3, dezvoltat şi finanţat în comun de cele două ţări.

Testul Arrow 3, un sistem menit să intercepteze rachete balistice inamice în afara atmosferei, a avut loc cu o ţintă reală şi într-un context de tensiuni cu Iranul.

În cursul testului de marţi, efectuat în centrul Israelului, radarele armatei au reperat o ţintă lansată intenţionat şi au transmis datele către centrul de comandă.

„Interceptorul Arrow 3 a fost lansat către ţintă la momentul adecvat şi şi-a îndeplinit misiunea cu succes“, a anunţat Ministerul israelian al Apărării. Arrow 3 a mai fost testat o dată, dar nu cu o ţintă reală. „Reuşita acestui test este o etapă majoră în ceea ce priveşte capacităţile operaţionale ale statului Israel şi facultatea sa de a se apăra în faţa ameninţărilor regionale din prezent şi din viitor“, se arată în comunicat.

Premierul Benjamin Netanyahu s-a dus marţi după-amiază la uzina Israeli Aerospace Industries din Be'er Ya'akov, unde a fost fabricat sistemul, pentru a fi informat în legătură cu acest test. „Pumnul Israelului îi va lovi pe cei care vor să ne distrugă“, a declarat Netanyahu, aflat în campanie electorală.

Cofinanţat de Statele Unite, sistemul Arrow a fost conceput şi realizat de Israeli Aerospace Industries în parteneriat cu Boeing, scrie adevarul.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu