SUA şi Coreea de Nord, gata de război! Când va fi lansat un atac preventiv din partea americanilor

Embed:

Tensiunile dintre Washington şi Phenian ating cote maxime. Statele Unite vor lansa un atac preventiv asupra Coreei de Nord dacă vor avea dovezi clare că țara pregătește un nou test nuclear. Drept răspuns, Phenianul a anunțat că nu se va lăsa intimidat şi amenință că este gata să se confrunte direct cu SUA, în cazul unui atac. 

"Vom lansa cel mai dur și necruțător contraatac împotriva SUA. Atât timp cât SUA va continua să ne ameninţe, noi vom merge mai departe cu programul nostru de autoapărare, programul de consolidare a capabilităților noastre militare și nucleare, atât în cantitate cât și calitate", a declarat vice-ministrul coreean al afacerilor externe, Han Song Ryol.

Potrivit presei ruse, Coreea de Nord ar putea face scrum trei baze americane şi reşedinţa prezidenţială din Coreea de Sud. Rachetele sunt îndreptate spre unităţile militare ale SUA, dar şi de peste ocean.

Phenianul afirmă că administraţia Trump este mai agresivă decât cea care a fost condusă de fostul preşedinte, Barack Obama.

Autorităţile americane presupun că liderii nord-coreeni pregătesc un un nou test nuclear, care va avea loc, chiar mâine, de sărbătoarea denumită "Ziua Soarelui".

Acest lucru ar putea duce la izbucnirea unui război în peninsula coreeană.

"Desigur că programul nuclear din Coreea de Nord ne îngrijorează foarte mult. Este o problemă foarte gravă, deoarece ei au capacitatea de a lansa focoase nucleare în țările din regiune și chiar în Statele Unite", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Mark Toner. 

Reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, Joshua Baker, a declarat în exclusivitate pentru Publika TV, că în această situaţie, evoluţia lucrurilor va depinde mult de poziţia Rusiei şi Chinei.

"Coreea de Nord reprezintă, sigur, o ameninţare nu numai pentru regiunea Pacificului, dar şi pentru Statele Unite ale Americii. Rusia poate juca un rol important în schimbarea cursului regimului din Coreea de Nord. Va depinde foarte mult de poziţia Chinei, care sperăm să influenţeze Coreea de Nord, pentru că Statele Unite o să facă tot posibilul pentru a opri folosirea armelor nucleare în Coreea de Nord", a spus reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, Joshua Baker.

SUA au plasat două distrugătoare la doar 500 de kilometri distanță de poligonul de pe care armata nord-coreeană lansează rachete balistice. În cazul unui atac preventiv, americanii ar putea folosi și bombardierele de pe insula Guam din Oceanul Pacific. Anterior, la Washington s-a discutat despre acțiunile Statelor Unite în raport cu testele nucleare ale Phenianului. Principala măsură se referă la sancțiuni economice dure.

SUA au plasat două distrugătoare la doar 500 de kilometri distanță de poligonul de pe care armata nord-coreeană lansează rachete balistice.

În cazul unui atac preventiv, americanii ar putea folosi și bombardierele de pe insula Guam din Oceanul Pacific.

Anterior, la Washington s-a discutat despre acțiunile Statelor Unite în raport cu testele nucleare ale Phenianului. Principala măsură se referă la sancțiuni economice dure.

Pe aceeaşi temă