SUA şi aliaţii săi fac manevre în apropiere de Phenian. Şase avioane militare au survolat ieri peninsula Coreeană

Embed:

Statele Unite şi aliaţii săi efectuează manevre în apropiere de Coreea de Nord. Şase avioane militare au survolat ieri peninsula Coreeană şi au făcut simulări de bombardare. Aparatele de zbor aparţin Japoniei, Statelor Unite şi Coreei de Sud. 

Potrivit Washingtonului, operaţiunea demonstrează abilităţile armatei americane, dar şi ale aliaților săi de a reacţiona moment în cazul unei ameninţări din partea Phenianului.

Tot ieri, liderul de la Casa Albă, Donald Trump,secretarul Apărării, James Mattis, și șeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford, au discutat despre modalitățile prin care SUA ar putea răspunde eventualelor ameninţări din partea Phenianului.

Luna trecută, de la tribuna Adunării ONU, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ameninţat Coreea de Nord cu distrugere totală şi l-a numit pe dictatorul Kim "omul-rachetă".

Declaraţia l-a înfuriat la culme pe liderul nord-coreean, care l-a calificat pe Trump "deranjat mintal" și a afirmat că îl va face pe acesta să plătească scump. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu