SUA: Sancțiuni economice împotriva Rusiei. Moscova este acuzată de ingerință în alegerile prezidențiale

Embed:

Rusia trebuie să își retragă trupele din Transnistria, Donbass și Osetia de Sud dacă vor ridicarea noilor sancțiuni impuse de Statele Unite. Acest lucru este stipulat în proiectul de lege adoptat săptămâna trecută de Congresul american și promulgat ieri de liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Prin intermediul documentului, președintele SUA cere guvernului Federației Ruse să retragă toți soldații de pe teritoriile Georgiei, Ucrainei și Moldovei. Totodată, Kremlinul trebuie să întoarcă autorităților locale controlul asupra granițelor și să înceteze să discrediteze guvernele alese în mod democratic în cele trei ţări.

Legea promulgată de Trump impune noi sancțiuni nu doar Rusiei, ci și Iranului, și Coreii de Nord. Moscova și-a dislocat armata a 14-a în Transnistria în 1992, în timpul războiului de la Nistru. Deși conflictul s-a încheiat acum 25 de ani, autoritățile de la Moscova nu și-au retras trupele de pe teritoriul ţării noastre.

Acum două săptămâni, parlamentul de la Chișinău a adoptat o declarație oficială prin care cere Kremlinului să-și retragă trupele din stânga Nistrului. Acelaşi lucru l-a cerut şi preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, la New York, la începutul lunii trecute. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu