SUA salută rezultatele obținute de Guvernul de la Chişinău și BNM în procesul de reformare a sistemului financiar-bancar

Progresele înregistrate de Guvernul de la Chişinău și Banca Națională, din ultimii trei ani, în domeniile bugetar-fiscal și financiar-bancar, au fost discutate de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, și ministrul Finanțelor, Ion Chicu, care au avut o întrevedere comună cu George Kent, asistentul adjunct al Secretarului de Stat SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice.

Oficialii din ţara noastră au mulțumit pentru sprijinul constant al SUA în implementarea reformelor în domeniul fiscal și financiar – bancar. Iar reprezentanții Departamentului de Stat SUA au salutat rezultatele obținute de Guvernul Moldovei și Banca Națională în procesul de reformare a sistemului financiar-bancar. 

Un alt subiect al discuțiilor a vizat prioritățile de cooperare cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială. Totodată, au fost abordate posibilitățile de dezvoltare a colaborării comercial-economice dintre republica Moldova şi SUA.

În contextul situației post-electorale din Republica Moldova, George Kent a declarat că SUA urmărește cu atenție evoluțiile negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare, menţionând că Administrația SUA va lucra cu orice guvern ce va fi format în urma alegeri parlamentare din 24 februarie.

Menţionăm că o delegaţie a ţării noastre, condusă de Guvernatorul BNM, Octavian Armașu și ministrul Finanțelor, Ion Chicu, se află într-o vizită de lucru la Washington pentru a participa la ședințele de primăvară ale FMI și Grupului Băncii Mondiale, care se desfășoară în perioada 9-12 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu