SUA NU MAI POT PRIMI MIGRANŢI. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Donald Trump

Embed:

Statele Unite nu mai au capacitatea de a primi migranţi. Cel puţin asta a declarat preşedintele Donald Trump, după o vizită pe care a avut-o într-o localitate din California, situată la graniţa cu Mexic.

Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit cu poliţiştii de frontieră, cărora le-a spus că intenţionează să introducă taxe pentru autovehiculele importate din ţara vecină.

"Sistemul de imigrare este plin și atunci când este plin, nu mai poţi face nimic. Trebuie să spui "îmi pare rău, dar nu te putem primi". Va trebui să introducem taxe pentru maşinile care vin din Mexic în Statele Unite. Și dacă asta nu funcționează, va trebui să închidem frontiera", a spus președintele SUA, Donald Trump.

Donald Trump insistă pe necesitatea construirii unui zid la hotar cu Mexic. În acest demers, el este susţinut de poliţiştii de frontieră.

"Pentru poliţiştii de frontieră, sistemul zidului de frontieră este ceea ce funcționează. Avem nevoie de o barieră la graniţă. Trebuie să satisfacem cerinţele care să răspundă necesităților noastre. În acest caz, este vorba despre un zid 30 de metri înălțime", a spus Gloria Chavez, poliţist de frontieră al SUA.

Trump este în continuare contestat de către opozanţii săi. Procurorul general al Californiei a anunţat că 20 de state americane îl dau în judecată pe preşedintele SUA, din cauza cheltuielilor neplanificate pentru construcţia zidului.

"Coaliţia noastră, formată din 20 de state, a depus o cerere de chemare în judecată împotriva administraţiei Trump, pe motiv de sfidare a Congresului, prin utilizarea unor bani care nu au fost niciodată prevăzuţi pentru construcţia unui zid de frontieră", a spus Xavier Becerra, procurorul general al Californiei.

Din 2015, Donald Trump insistă că singura soluţie pentru fluxul de migranţi ilegali este construirea unui zid de frontieră. Pentru că s-a ciocnit de opoziţia Congresului, a declarat stare de urgență naţională, o procedură excepţională, pentru a obţine miliardele de dolari necesare construcţiei zidului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu