SUA marchează 12 ani de la atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001. VEZI filmul tragediei

Embed:

Acum 12 ani, Turnurile gemene, simbolul economiei americane, au fost lovite în plin de terorişti şi s-au prăbuşit. Aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în tragedia care a şocat lumea, iar sute de persoane au fost grav rănite. Ca în fiecare an, în oraşele din SUA vor fi organizate ceremonii de comemorare a victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001.

11 septembrie 2001, New York, ora 08.46. Un Boeing 767 al companiei American Airlines, cu 92 de pasageri la bord loveşte turnul nordic al World Trade Center. Partea superioară a clădirii e grav afectată. Autorităţile americane intră în stare de alertă.

Ora 09.03, New York. Un alt Boeing 767, al companiei United Airlines, cu 65 de oameni la bord, loveşte turnul sudic.

Ora 09.43, Washington. Un Boeing 757 al companiei American Airlines se prăbuşeşte peste clădirea Pentagonului. La bord, erau 64 de pasageri, printre care şi cinci terorişti. Faţada vestică a Departamentului Apărării este grav avariată. 

Spaţiul aerian e închis, iar toate cursele aeriene au fost anulate. Casa Albă şi Departamentul de Stat sunt evacuate.

Ora 10.05, New York. Turnul sudic al World Trade Center se prăbuşeşte. Sute de oameni, printre care şi membri ai echipelor de salvare, sunt prinşi sub dărâmături.

Cinci minute mai târziu, un avion al United Airlines se prăbuşeşte pe un câmp din Pennsylvania.

La ora 10.28 se prăbuşeşte şi turnul nordic al World Trade Center.

George W. Bush declară că forţele armate americane sunt în stare de alertă maximă. Masacrul îi este atribuit reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de Ossama bin Laden.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu