SUA investighează Apple, după ce a recunoscut că încetinește iPhone-urile

SUA investighează Apple în scandalul bateriilor. Departamentul Justiției din SUA și Comisia pentru Activități Mobiliare (SEC) au cerut mai multe informații din partea companiei. Nu sunt vizate legile privind consumatorii, ci legile care protejează investitorii pe bursă, scrie libertatea.ro.

Mai exact, orice companie listată este obligată să anunțe public pe bursă dacă există evenimente care pot avea impact asupra rezultatelor financiare sau valorii acțiunilor.

Or, Apple nu a anunțat nimic pe bursă. Ba fix invers: utilizatorii Reddit au descoperit povestea pentru ca apoi o firma de benchmark să demaște Apple.

Ulterior, Apple a recunoscut că încetinește voit iPhone-urile vechi pentru ca acestea să nu se închidă din cauza bateriilor și și-a cerut în mod public scuze. Apple s-a oferit să înlocuiască bateriile la un preț redus, de 29 de dolari față de 79 de dolari.

Însă scandalul s-a tot mărit. Procuratura din Franța investighează Apple pentru că ar fi încălcat legile privind protecția consumatorilor, același lucru întâmplându-se și în Italia.

Iar în SUA există deja 50 de procese ale utilizatorilor nemulțumiți. Aceștia acuză Apple că a încetinit smartphone-urile pentru a-i forța să cumpere altele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu