SUA ÎNCURAJEAZĂ REFORMELE în Moldova. Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Bridget Brink

Embed:

Statele Unite încurajează Guvernul Moldovei să continue reformarea justiţiei şi să sporească eforturile în lupta împotriva corupţiei. Declarația aparține asistentului adjunct al Secretarului american de Stat, Bridget Brink, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip. Oficialul de peste Ocean s-a întâlnit la Chişinău şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, precum şi cu ministrul de Externe, Andrei Galbur. 

Asistentul adjunct al Secretarului american de Stat, Bridget Brink, a declarat, în cadrul întâlnirii cu premierul Pavel Filip, că SUA vor examina posibilitatea de a susține implementarea reformei administrației publice în țara noastră.

La rândul său, şeful Executivului a vorbit despre priorităţile Guvernului, printre care reformarea sistemului de pensii, a sistemului de achiziții publice, dar și asigurarea transparenței bugetare.

Și președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu Bridget Brink despre relația dintre țara noastră și SUA. Joi, Andrian Candu a mai avut o întrevedere şi cu Alexander Kremer, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova.

La rândul său, ministrul de Externe, Andrei Galbur, a vorbit cu Bridget Brink despre evoluțiile politice și economice din țara noastră. Totodată, au fost prezentate și rezultatele reformelor, în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. S-a discutat şi despre procesul de reglementare a conflictului transnistrean. În context, oficialul american a salutat adoptarea Declaraţiei privind negocierile în formatul 5+2 în cadrul Consiliului Ministerial al OSCE de la Hamburg.

Iar preşedintele ales, Igor Dodon, a scris pe o reţea de socializare că fost felicitat de Bridget Brink cu ocazia alegerii în funcţia de şef al statului. Cei doi au avut, astăzi, o întrevedere la care a participat şi ambasadorul SUA la Chişinău.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu