SUA IMPUNE TAXE MEXICULUI. Donald Trump a făcut anunţul pe pagina sa de Twitter

Embed:

Preşedintele american, Donald Trump, a găsit o nouă metodă de a lupta cu imigranţii din Mexic. Liderul de la Casa Albă a decis să introducă taxe de cinci procente pentru toate produsele mexicane, până când autorităţile de la Ciudad de Mexico vor întreprinde măsuri eficiente pentru a reduce numărul celor care ajung ilegal în SUA.

După cum obişnuieşte, Trump a făcut anunţul pe pagina sa de Twitter.

Liderul american a scris că noile taxe vor intra în vigoare în data de 10 iunie şi vor creşte treptat până la 25 de procente dacă problema imigranţilor ilegali nu va fi rezolvată.

În consecinţă, autorităţilor mexicane s-au arătat dezamăgite şi îngrijorate de această decizie.

"Este dezastruos pentru că această ameninţare ar putea avea efecte foarte, foarte grave", a spus Jesus Seade, reprezentant al Ministerului de Externe din Mexic.

Trump a publicat imagini video de la graniţa dintre SUA şi Mexic, în care se observă cum circa o mie de imigranţi pătrund ilegal pe teritoriul statului american Texas. Liderul de la Casa Albă vrea să construiească un zid la hotarul dintre cele două ţări, dar intenţiile sale sunt blocate de Congres, care nu îi oferă suficiente fonduri pentru asta. În susţinerea iniţiativei lui Trump, un grup de tineri a început să strângă bani pentru construcţia unei porţiuni de gard.

Deşi secțiunea este de doar aproximativ un kilometru din totalul celor 3145, ei spun că aceasta reprezintă mai degrabă un simbol al dorinței că americanii îşi doresc construcţia zidului.

"Nu dispunem de resursele pe care le are Guvernul, dar noi suntem rapizi şi suntem determinaţi să facem ceva. Aceste lucruri sperăm să le vedeţi când vă uitaţi la acest gard."

Din 2015, Donald Trump insistă că unica soluţie la fluxul de imigranţi este construirea unui zid la frontiera cu Mexic.

Dar preşedintele SUA se confruntă cu scepticismul Congresului şi a trebuit să declare stare de urgență naţională, o procedură excepţională, pentru a obţine câteva miliarde de dolari necesare construcţiei zidului. Bani vor fi luaţi inclusiv din bugetul Pentagonului, care erau destinaţi pentru modernizarea rachetelor balistice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu