SUA impune sancțiuni Rusiei și cere să elibereze protestatarii reţinuţi

Embed:

Statele Unite ale Americii cer Kremlinului să înceteze imediat arestările civililor şi să înceapă cercetarea poliţiştilor care au abuzat de putere în timpul reţinerilor de la protestele ruşilor.

Poziţia autorităţilor de la Moscova a fost criticată dur de Camera Reprezentanţilor, care a publicat pe pagina sa oficială o adresare către liderului de la Washington, Donald Trump, şi i-au cerut să nu rămână indiferent faţă de încălcările drepturilor omului, comise în timpul manifestaţiilor de la Moscova.

Potrivit presei americane, doi oficiali, Elliot Angel şi Michael MacColl au solicitat Washingtonului să impună noi sancţiuni Rusiei pentru măsurile ilegale luate faţă de protestatarii paşnici, care au cerut alegeri libere. 

Mai mult, americanii cer ca toţi oamenii reţinuţi şi plasaţi în arest, să fie eliberaţi şi scoşi de sub acuzare. Asta în contextul în care în Rusia au avut loc mai multe arestări începând cu mijloc lunii iulie. 

În acest timp, poliţiştii ruşi au aplicat măsuri violente şi au reţinut civilii. 

Oamenii au mărşăluit de mai multe ori pe străzile din Moscova, fiind nemulţumiţi de decizia Comisiei Electorale ruse de a nu include opozanţii Kremlinului la alegerile locale, care vor avea loc în această duminică. 

În 27 iulie, în urma unui marş paşnic împotriva represiunilor politice, care nu a fost "negociat" cu autorităţile locale, aşa cum presupune legislaţia rusă, 14 persoane au fost arestate şi sunt, în prezent, cercetate penal.

Lasă un comentariu