SUA, cu ochii pe reformarea Procuraturii Generale. Ce i-a spus ambasadorul Moser noului procuror general

Relaţiile Procuratruii Generale cu partenerii americani vor fi aprofundate în vederea protejării drepturilor şi intereselor cetăţenilor statelor pe care le reprezintă. Despre aceasta a discutat astăzi procurorul general, Corneliu Gurin, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William Henry Moser.

Întâlnirea a avut loc la sediul Procuraturii Generale, unde ambasadorul a venit însoţit de David Strashnoy, şef al Secţiei justiţie penală şi organe de drept a Ambasadei SUA la Chişinău şi Radu Foltea, Consilier juridic naţional la Ambasada SUA.

Corneliu Gurin a subliniat atenţia pe care Procuratura Republicii Moldova o acordă relaţiilor cu partenrii americani. El şi-a exprimat certitudinea că paşii care urmează a fi înfăptuiţi pe viitor, vor amplifica şi mai mult procesul de colaborare bilaterală în domeniile de interes comun.

La rândul său, William Henry Moser a declarat că urmăreşte cu interes şi nu este indiferent faţă de evoluţiile şi transformările din domeniul justiţiei, în special în sistemul Procuraturii Republicii Moldova. Diplomatul a reiterat disponibilitatea autorităţilor americane de a susţine plenar viziunile novatoare de reformă, enunţate de noul Procuror General al Republicii Moldova.

Abasadorul Moser a menţionat că dialogul între cele două instituţii trebuie să fie constructiv, cu impact la nivelul reformei instituţionale şi a reformei de drept pe ansamblu.

Publika.md reaminteşte că, pe 18 aprilie, Corneliu Gurin a fost votat în funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Pentru candidatura lui Gurin au votat 51 de deputaţi din partea PLDM, PD şi câţiva deputaţi neafiliaţi.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu