SUA CRITICĂ ANEXAREA CRIMEEI. Americanii vor menţine sancţiunile împotriva Rusiei

Embed:
Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. Declaraţia a fost făcută de secretarul american de Stat, Mike Pompeo, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Washington în comun cu ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. Oficialul din SUA a dat asigurări că ţara sa va menţine sancţiunile împotriva Rusiei până în momentul în care autorităţile de la Kremlin nu-şi vor schimba comportamentul.

"Nu vrem ca prietenii noştri europeni să cadă în continuare pradă manipulării politice şi economice pe care Rusia o încearcă în Ucraina încă de la dezbinarea Uniunii Sovietice", a declarat Mike Pompeo, secretar american de stat.

La rândul său, Pavlo Klimkin a mulţumit Statelor Unite pentru susţinerea oferită.

"Astăzi, ţările noastre luptă umăr la umăr cu agresiunea Rusiei. Vedem războiul sângeros din Ucraina unde Rusia a ocupat Crimeea şi părţi din Donbass. Conflictul a luat vieţile a 11 000 de oameni", a spus Pavlo Klimkin, ministru de Externe al Ucrainei.

În cadrul întrevederii, Pavlo Klimkin şi Mike Pompeo au discutat şi despre modalităţile de aprofundare a relaţiilor bilaterale, respectarea drepturilor omului şi securitatea energetică.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu