SUA: Coreea de Nord nu a testat o rachetă intercontinentală

Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază medie sau intermediară de acțiune și nu o rachetă intercontinentală așa cum a amenințat recent Phenianul, a anunțat Comandamentul Strategic al SUA, relatează duminică DPA, potrivit Agerpres.ro.

Lansarea a avut loc în apropiere de orașul Kusong, nord-vest, și racheta s-a îndreptat spre Marea Japoniei, potrivit Comandamentului Strategic al SUA, care a precizat că SUA rămân 'pe deplin angajate' în cooperarea cu statele aliate Japonia și Coreea de Sud în fața provocărilor nord-coreene.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, a anunțat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare"ce vizează să testeze administrația președintelui american, Donald Trump, notează AFP.

Potrivit acestuia, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, duminică (22,55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei (denumită de sud-coreeni Marea de Est — n.r.).

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu