SUA comemorează cea mai neagră zi din istoria ţării. Se împlinesc 13 ani de la atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001

Embed:

Statele Unite comemorează cea mai neagră zi din istoria ţării. Milioane de americani vor ţine un moment de reculegere în onoarea victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

Acum 13 ani, teroriştii au încercat să îngenuncheze America. Turnurile gemene s-au prăbuşit după lovituri puternice. Aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în tragedia care a şocat lumea. Autorul atacurilor, Osama bin Laden, a fost ucis de trupele speciale americane 10 ani mai târziu.

La New York, la ora 8 şi 46 de minute, ora locală, vor bate clopotele pentru a marca momentul în care primul avion deturnat a lovit unul dintre turnurile World Trade Center. Mii de oameni sunt aşteptaţi la Ground Zero, locul unde acum 13 ani se înălţau Turnurile Gemene.

Aici vor fi citite numele tuturor celor care au murit în urma atacurilor. Ceremonii de comemorare vor fi organizate la Casa Albă şi la Pentagon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu