SUA cere Rusiei respectarea armistițiului și încetarea imediată a violențelor din estul Ucrainei

Embed:

Secretarul de stat american, John Kerry, cere Rusiei respectarea armistițiului și încetarea imediată a violențelor din estul Ucrainei. Declarația a fost făcută în cadrul vizitei sale oficiale la Kiev, unde s-a întâlnit astăzi cu președintele ucrainean, Petro Poroșenko și premierul Volodimir Groisman.

"Washingtonul va continua politica de sancțiuni împotriva Federației Ruse, în cazul în care partea rusă nu va respecta acordul de armistițiu", a spus secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii,  John Kerry.

Oficialii au avut o conferință de presă în care au discutat mai mult despre situația din estul Ucrainei. John Kerry a mai adăugat că Statele Unite vor oferi ajutor umanitar pentru locuitorii din regiunile Donețk și Lugansk.

"Astăzi vreau să îl anunț pe președintele Petro Poroșenko despre faptul că Statele Unite ale Americii vor contribui cu un ajutor umanitar adițional în valoare de 23 de milioane de dolari, pentru a ajuta miile de oameni vulnerabili care au fost afectați de conflictul din estul Ucrainei", a spus Kerry. 

La rândul său, și președintele ucrainean Petro Poroșenko a acuzat Rusia de violențele din estul Ucrainei și a declarat că separatiștii ruși sunt susținuți de Moscova.

"Este foarte clar că Rusia și militanții susținuți de Moscova sunt pe deplin responsabili pentru nerespectarea armistițiului din Donbass. Noi, ucrainenii, ne dorim foarte mult ca acordul de pace, semnat la Minsk, să fie aplicat, iar violențele din Donbass să înceteze", a spus preşedintele ucrainean Petro Poroşenko. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu