SUA: Cel puţin 32 de protestatari au fost arestaţi în San Diego, la graniţa cu Mexic

Autorităţile americane au arestat luni 32 de persoane care participau la o demonstraţie organizată de o grupare religioasă în San Diego, California, la graniţa cu Mexic, şi care susţineau drepturile solicitanţilor de azil din America Centrală, relatează Associated Press.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră, Eduardo Olmos, a declarat că 31 de persoane au fost arestate pentru încălcarea frontierei de stat de către Serviciul Federal de Protecţie, iar o alta a fost arestată de către poliţia de frontieră pentru agresarea unui agent, scrie Mediafax.ro.

Peste 300 de persoane şi mai mulţi lideri ai bisericilor, moscheilor, sinagogilor şi comunităţilor indigene, au participat la demonstraţia care a avut loc în Parcul de Stat din San Diego, care se învecinează cu oraşul mexican Tijuana.

Un fotograf al agenţiei Associated Press a observat cum o mulţime de oameni au fost încătuşaţi după ce li s-a spus de către agenţi să se întoarcă de la un zid pe care poliţia de frontieră îl numeşte "o zonă de control".

Gruparea relogooasă, care a organizat demonstraţia, a precizat că 30 de oameni au fost opriţi de agenţi în echipament de război şi au fost luaţi în custodie în timp ce încercau să ajungă lângă zid pentru o ceremonie de binecuvântare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu