SUA avertizează că va înăspri sancţiunile împotriva Rusiei. Află în ce condiţii

Embed:

SUA avertizează că va înăspri sancţiunile împotriva Rusiei dacă nu-şi va schimba atitudinea faţă de Ucraina. Anunţul a fost făcut de Casa Albă cu puţin timp înainte ca vicepreşedintele american, Joe Biden, să ajungă la Kiev. Între timp, luptele continuă să facă victime în estul ţării. Cel puţin un soldat a murit, iar 18 au fost răniţi în ultimele 24 de ore. 

Militanţii proruşi au atacat de aproximativ 40 de ori poziţiile armatei ucrainene. Potrivit unui nou bilanţ al ONU, 957 de oameni au murit în ultimele două luni, de la intrarea în vigoare a armistiţiului. Statisticile arată, că zilnic sunt uciși, în medie, 13 oameni. În document se mai arată că abuzurile comise în regiunile Doneţk şi Lugansk au un caracter sistematic şi ar putea fi considerate crime împotriva umanităţii. Observatorii mai avertizează şi despre prezenţa mercenarilor străini.

"O altă problemă menţionată în raport se referă la prezenţa continuă în estul ţării a unei cantităţi mari de armament sofisticat şi a luptătorilor străini, care cu siguranţă au un impact asupra respectării drepturilor omului", a declarat înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Gianni Magazzeni.

De cealaltă parte, premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, face apel către Europa şi Statele Unite să forţeze Rusia să respecte armistiţiul, pentru a pune capăt conflictului separatist. Oficialul acuză Moscova că foloseşte Ucraina drept teren de joacă.

"Acţiunile lui Putin sunt o ameninţare pentru toţi, pentru ordinea şi pacea mondială. Sunt o ameninţare directă pentru Uniunea Europene şi ţările membre ale NATO", a precizat Iaţeniuk.

În total, din luna aprilie, de la declanșarea conflictului, în estul Ucrainei au murit peste 4 300 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu