SUA au cerut Rusiei să pună capăt agresiunii împotriva Ucrainei şi să renunţe la Crimeea

Embed:

Statele Unite ale Americii au cerut Rusiei să pună capăt agresiunii împotriva Ucrainei şi să renunţe la Crimeea, la trei ani după semnarea de către Moscova şi Kiev a acordurilor de pace de la Minsk, relatează AFP, citează ziare.com.

Purtatoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert a acuzat Moscova într-un comunicat că alimenteaza conflictul din Ucraina soldat cu peste 10.000 de morti, dintre care peste 2.500 de civili.

În baza acordurilor de la Minsk semnate pe 12 februarie 2015 sub egida Franţei şi a Germaniei, Ucraina a fost de acord să ducă la bun sfârşit o reformă politică, iar Rusia să pună capăt sprijinului acordat separatiştilor proruşi. Cu toate acestea, luptele au continuat în estul Ucrainei.

"Rusia a continuat să nege implicarea sa directă, în timp ce forţele ruse intimidează şi refuză accesul în condiţii de siguranţa pentru observatorii dezarmaţi ai OSCE", a mai spus Heather Nauert.

"Cooperând strans cu Franţa şi Germania, Statele Unite continuă să ceară guvernului rus să înceteze agresiunea sa în Ucraina", a declarat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane.

Washingtonul a avertizat că sancţiunile americane împotriva Rusiei impuse din cauza implicării sale în estul Ucrainei vor rămâne în vigoare până când suveranitatea Ucrainei va fi restabilită.

"Sancţiunile noastre separate privind Crimeea vor rămâne în vigoare până când Rusia va renunţa la peninsula ucraineană", a mai spus oficialul american.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu