SUA au acordat Republicii Moldova 29 de milioane de dolari. Pentru ce sunt preconizaţi banii

Embed:

Guvernul Statelor Unite ale Americii, acționând prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), au acordat Republicii Moldova 29 de milioane de dolari. Două scrisori de implementare în acest sens au fost semnate astăzi de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și Brock BiermanAdjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, în prezenţa Ambasadorului SUA la Chişinău Dereck J. Hogan. 

Brock Bierman a declarat că banii oferiţi de poporul american vor fi utilizaţi pentru a continua proiectele începute anterior, precum cele din domeniul economic, pentru dezvoltarea turismului, dar şi pentru diversificarea surselor de energie.

"Noi vrem să promovăm Moldova. Eu cred că Moldova are oportunitatea să-şi arate vinul, cultura. Noi căutăm să susţinem turismul din Moldova, oamenii să înveţe mai multe despre Moldova.", a declarat Bierman.

Premierul Maia Sandu a specificat că actuala guvernare trebuie să înveţe de la americani cum să construiască o economie competitivă.

Din anul 2016 până acum, valoarea investiţiilor făcute de SUA în Moldova a ajuns la 96 de milioane dolari.

 

Lasă un comentariu