SUA ar urma să includă Polonia în programul Visa Waiver "în următoarele două luni"

Statele Unite ale Americii ar urma să includă Polonia în programul Visa Waiver „în următoarele două luni”, a spus președintele american Donald Trump, luni, la întâlnirea cu omologul său Andrzej Duda. Ambasadorul american la Varșovia a declarat ulterior că polonezii vor merge fără vize în SUA începând din 2020.

Cred că în următoarele două luni putem face asta”, le-a spus Donald Trump reporterilor, la New York, în timpul unei întrevederi cu președintele polonez Andrzej Duda, potrivit radioului public de la Varșovia.

E deja aprobat și vom lua la mână (cererile, n.r.) ca să o rezolvăm cât mai repede posibil, să fie mai ușor oamenilor care vor să meargă în Polonia și în SUA. E ceva foarte important pentru președinte să obțină și a reușit prin foarte multă muncă, a reușit”, a mai spus Trump, conform transcriptului de pe site-ul Casei Albe.

În continuare, întrebat de reporteri dacă polonezii vor putea să călătorească în curând fără vize în SUA, Donald Trump le-a răspuns: „Foarte curând, da! Se califică. Am lucrat împreună foarte mult. (...) Cred că în următoarele două luni putem face asta. Știu că Polonia și-a dorit acest lucru”.

Imediat, Trump l-a întrebat pe omologul său polonez de câți ani așteaptă să intre în programul Visa Waiver, iar Duda a răspuns că de 30 de ani.

„Dar puteți să le spuneți oamenilor din Polonia și polonezilor din SUA că președintele Trump a rezolvat-o și nimeni n-a putut pentru o lungă perioadă de timp, după cum știți!”, a replicat apoi președintele american

De asemenea, televiziunea poloneză de stat TVN 24 a relatat că ambasadorul american la Varșovia, Georgette Mosbacher, a declarat în urma discuțiilor Trump-Duda că polonezii vor putea călători fără vize în SUA de la începutul anului viitor.

Pentru a putea fi primită în acest program, o țară trebuie să aibă un procent de sub 3% în ceea ce privește numărul cererilor de viză respinse.

Presa poloneză mai relatează că, în ultimele luni, acest procent a scăzut la 2,8%, de la 3,99% la finalul lunii septembrie 2018, scrie digi24.ro

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu