SUA, alarmate de acţiunile Rusiei în Moldova şi Georgia. Declaraţia unui senator american

Embed:

Intervenţia militară rusă în Ucraina reprezintă o încălcare din partea Moscovei a Memorandumului de la Budapesta, document care prevede garanţii de securitate a independenţei statului vecin. Iar staţionarea trupelor ruse pe teritoriul Moldovei şi Georgiei este contrară intereselor Statelor Unite, care îşi doresc stabilitate în zonă.

Declaraţia aparţine senatorului american Bob Corker, care a luat cuvântul în cadrul unei reuniuni a Comitetului pentru Relații Externe al SUA.

"Acestea sunt doar câteva exemple ale modalităților în care acțiunile Rusiei lovesc direct în interesele Americii. Lista este mai lungă, incluzând staționarea trupelor ruse în Georgia și Moldova", a declarat senatorul Statelor Unite, Bob Corker.

Senatorul american a insistat ca sancțiunile impuse Rusiei după anexarea peninsulei Crimeea să rămână valabile până când Moscova va îndeplini Acordul de la Minsk și îşi va retrage trupele de pe teritoriul ucrainean. Corker a mai vorbit și despre implicarea Kremlinului în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu