SUA a refuzat să le acorde vize selecţionatei ruse de lupte libere

Mai mulţi responsabili ruşi au denunţat joi refuzul ambasadei Statelor Unite la Moscova de a acorda viză membrilor selecţionatei ruse de lupte libere, cu o săptămână înaintea debutului Cupei Mondiale, la Iowa City. 

Potrivit preşedintelui Federaţiei ruse de lupte libere, Mihail Mamiaşvili, membrii selecţionatei ruse aveau o întâlnire miercuri la ambasada americană pentru a primi viza, însă ''ambasada a refuzat să organizeze această întâlnire''. 

''Dacă nu vom putea participa la Cupa Mondială, va fi o tragedie enormă'', a spus Mihail Mamiaşvili într-un interviu publicat pe site-ul federaţiei sale, precizând că Federaţia americană ''face tot posibilul'' pentru ca ruşii să poată participa la competiţia organizată între 5 şi 9 aprilie la Iowa City. 

Fostul boxer Nikolai Valuev, devenit deputat, a denunţat la agenţia de presă R-Sport ''dedesubturile politice foarte clare ale acestei afaceri'', în timp ce legenda sovietică a patinajului artistic Irina Rodnina le-a cerut sportivilor ruşi ''să nu participe la competiţii în Statele Unite''. 

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a anunţat miercuri seară refuzul ambasadei americane de a organiza această întâlnire, văzând în asta ''un exemplu frapant de interferenţă a Statelor Unite în participarea sportivilor ruşi la competiţii internaţionale'', scrie jurnalul.ro.

''Din păcate, capacităţile noastre nu pe permit să răspundem numeroaselor cereri ale ministerului rus al Afacerilor externe, în special când este vorba de grupe mari de persoane'', a comentat Maria Olson, purtătorul de cuvânt al ambasadei americane, citată de presa din Rusia. 

În septembrie 2017, diplomaţia americană din Rusia şi-a redus numărul de personal al ambasadei şi din consulatele sale de la 755 la 455 persoane după noile sancţiuni americane votate de Congres. 

Raporturile ruso-americane, afectate din cauza conflictelor din Ucraina şi Siria, au fost şi mai mult agravate de acuzaţiile de ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale americane. 

De asemenea otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Marea Britanie a deteriorat şi mai mult relaţiile dintre cele două ţări.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu