SUA a creat un nou sistem de monitorizare a propagandei ruseşti pe Twitter

Un nou site de monitorizare a propagandei și dezinformării promovate de Rusia pe Twitter a fost creat de SUA. Aceste măsuri au fost înterprinse pentru a diminua abilitatea Moscovei de a se amesteca în viitoarele alegeri din SUA și Europa, agerpres.ro

Site-ul 'Hamilton 68' (http://dashboard.securingdemocracy.org/) a fost creat de cercetători care lucrează cu Alianța pentru Apărarea Democrației. Un astfel de proiect a fost creat pentru a contracara campaniile de dezinformare duse de Rusia.

Hamilton 68 prezintă o analiză a mesajelor în limba engleză dintr-un grup de 600 de conturi de Twitter pe care analiștii le-au indentificat ca utilizatori care răspândesc propagandă rusească.

Oficiali ai serviciilor de informații americane și congresmeni au avertizat că Rusia va încerca să se implice în alegerile pentru Congres din 2018 și în alegerile prezidențiale din 2020.

Între conturile de Twitter selectate de către noul site se află acelea implicate în mod public în campanii de dezinformare duse de media de propagandă rusești, ca Russia Today și Sputnik, și utilizatori care distribuie informații ce promovează guvernul rus.

'Nu spunem neapărat că toată lumea din această listă este plătită de Kremlin', a afirmat J.M. Berger, de la German Marshall Fund, adăugând că grupul are certitudinea că respectivele conturi răspândesc dezinformare rusă.

Astfel la alegerile prezidenţiale din anul 2016, Rusia a efectuat o operațiune de amploare pentru a o discredita pe candidata democrată Hillary Clinton și a-l ajuta pe republicanul Donald Trump să câștige.

Rusia a negat acuzațiile, iar Trump a aprobat sau a contestat în mod inconsecvent evaluarea propriilor servicii de informații.

Totodată, rețeaua de socializare Twitter a anunțat că nu este implicată în proiect.

Numele site-ului provine de la Federalist Paper 68, elaborat de părintele fondator al Partidului Federalist din SUA, Alexander Hamilton, în 1788 ca parte a unei serii de eseuri publicate anonim pentru a apăra Constituția SUA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu