Sturza: Alianţa va încearca să-l subordoneze şi să-l corupă de Timofti

Deşi în fruntea Republicii Moldova a fost ales un preşedinte apolitic care spune că nu va face jocul niciunui partid din AIE, fostul premier Ion Sturza spune că, totuşi, liderii coaliţiei de guvernare vor încerca să-l subordoneze şi să-l corupă pe Nicolae Timofti. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime.

"Se va încerca o corupere latentă. Unul o să vină cu o vilă mai nouă, unul îi va propune un ceas mai bun, unul îi va da un telefon Vertu, altul îi va invita soţia la Milano la cumpărături sau îi vor încerca să-i promoveze copii", a declarat Ion Sturza.

Totodată, fostul prim-ministru spune că noul preşedinte ar putea să-şi impună punctul de vedere în fața AIE. "Nu aş considera că Timofti nu este capabil să fie principial şi independent. Tentative de şi-al apropia s-au făcut din prima secundă, însă Timofti nu este o păpuşă. El mereu a demonstrat că el a avut poziţie. El o să aibă insistenţa şi va rămâne pe poziţii", a menţionat fostul premier.

Mai mult, Ion Sturza spune că ar cunoaşte detalii din culisele stabilirii candidatului AIE: "Ghimpu nu accepta candidaturi din domeniul economic pentru că nu-i ştia pe candidaţi. El a pronunţat nişte nume, printre care a fost şi Nicolae Timofti, iar Alianţa l-a examinat în serios. Dar aceasta nu înseamnă că Timofti a fost înaintat de Ghimpu".

Referindu-se la Igor Dodon, Sturza a spus că deși a votat pentru Timofti, AIE nu se va interesa de viitorul politic al socialistului, iar acesta va continua de unul singur să-şi promoveze propriile interese. "Dodon a fost bine jucat de liderii AIE, iar acum el va merge pe cont propriu. Timp de doi ani, Dodon va încerca să-şi implimenteze propriul proiect, care va fi destul de complicat", a punctat Ion Sturza.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu