Studiul care te va face să renunţi la email. Vezi care sunt EFECTELE NEGATIVE ale acestuia

Emailurile ne întrerup din lucru şi ne provoacă stres. Aşa sună concluzia unui studiu realizat la Universitatea din California Irvine.

Angajaţii care sunt mereu cu nasul în mailuri sunt mai puţin concentraţi decât ceilalţi, iar multitaskingul se ştie că ne omoară creierul, informează yoda.ro.

În cercetare au fost incluşi 13 angajaţi, inclusiv un inginer chimist, un om de ştiinţa care studiază materialele, un psiholog, un biolog şi o persoană specializată pe tehnologii în alimentaţie. 

Autorii studiului le-au tăiat mailul celor 13 timp de 5 zile, asta după ce au monitorizat activitatea obişnuită timp de 3 zile.

Alţi 36 de angajaţi, care au avut acces la mail pe tot parcursul perioadei, au fost analizaţi, pentru a li se stabili nivelul de stres.

Persoanele care aveau mailul tăiat au schimbat ferestrele softului în care lucrau de 18 ori pe oră. Ceilalţi săreau dintr-o fereastră în alta de 37 de ori pe oră. Şi nivelul de stres a fost mult mai mic în cazul persoanelor care aveau accesul la mail tăiat.

Unul dintre participanţii la studiu le-a spus oamenilor de ştiinţă: "emailul îmi guverna viaţa - mă făcea să mă simt depresiv şi acum, fără email mă simt eliberat".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu