Studiu: Venirea verii și a anotimpului ploios poate reduce semnificativ transmiterea COVID-19

Venirea verii ar putea să încetinească răspândirea noului coronavirus. Cel puțin așa indică un studiu recent realizat în China. Specialiștii din această țară, acolo unde a și apărut virusul, au ajuns la concluzia că fiecare grad Celsius în plus și fiecare procent adițional de umiditate reduc tot mai mult capacitatea COVID-19 de a să răspândi, anunță b1.ro.

„O creștere de un grad Celsius a temperaturii și de un procent al umidității relative duce la scăderea factorului R0 (rata de reproducere a virusului) de 0.0266, respectiv 0.0106. Aceste rezultate sugerează venirea verii și anotimpului ploios în emisfera nordică poate reduce semnificativ transmiterea COVID-19”, au explicat specialiștii chinezi.

Walter Ricciardi, membru al Organizației Mondiale a Sănătății și consilier în Ministerul italian al Sănătății, a declarat că viața noastră ar putea reveni la normal din vară. Dar până atunci ne așteaptă un război de uzură: Noul coronavirus „e mult mai contagios ca SARS și cred că, dacă avem noroc și lucrăm împreună, ar trebui să trecem peste în vară. Atunci am putea vedea viața revenind la normal”.

Totuși, trebuie precizat că venirea verii și creșterea temperaturilor nu vor ucide virusul. O demonstrează, de exemplu, faptul că în Singapore, unde temperaturile sunt constant de peste 30 de grade, s-au înregistrat deja 266 de cazuri. Iar în Australia sunt 565 de îmbolnăviri.

loading...

Lasă un comentariu