STUDIU: Vadul lui Vodă este cea mai verde localitate din ţară

Embed:

Vadul lui Vodă este cea mai verde localitate din ţară. O arată datele publicate de Biroul Naţional de Statistică. În total, în oraşele din ţară sunt aproape opt mii de hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă 8,7 la sută din suprafaţa totală a urbelor. În medie, unui locuitor îi revin aproape 52 de metri pătraţi. 

În Vadul lui Vodă, raportul este de peste o mie de metri pătraţi de spaţii verzi pentru o persoană. Urmează în top Tvardiţa, din raionul Taraclia, cu 326 de metri pătraţi per locuitor. În oraşul Frunza, din Ocniţa, oamenilor li se cuvin câte aproape 184 de metri pătraţi de spaţii verzi, iar celor din Călăraşi - câte 133 de metri pătrăţi. 

Un alt oraş inclus în clasament este Străşeni, unde raportul este de peste 100 de metri pătraţi de spaţii verzi pentru fiecare locuitor. 

Pe de altă parte, la coada clasamentului este oraşul Otaci, unde nu este nici un metru pătrat de spaţii verzi. O situaţie similară este şi în Cahul. Acolo, suprafaţa de spaţii verzi per locuitor este de sub 5 metri pătraţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu