Studiu: Unele persoane sunt mai predispuse la hemoragii decât altele

Persoanele cu grupa de sânge 0 sunt mai predispuse la hemoragii. Asta înseamnă că au un risc mult mai mare de deces, scrie digi24.ro.

Pacienţii care au suferit un traumatism sever au un risc mult mai mare de deces dacă au grupa 0, spune un studiu recent realizat pe 900 de japonezi. Cercetătorii din Tokyo au descoperit o rată a mortalităţii de 28 la sută în cazul bolnavilor cu acest tip de sânge.  Cu 17 procente mai mult decât la ceilalţi.

Medicii au plecat de la cercetări anterioare, care avertizau că grupa 0 poate fi un factor de risc pentru hemoragie. După ce au studiat dosarele pacienţilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale la două centre din Japonia, între 2013 şi 2016, au descoperit că acest tip de sânge are niveluri mai scăzute dintr-un anume agent coagulant.

Specialiştii îşi pun acum întrebări dacă nu cumva transfuziile cu această grupă de sânge, considerată donator universal, ar putea de fapt afecta negativ evoluţia pacienţilor. De aceea, vor să continue testele şi să afle dacă nu cumva rezultatele se aplică doar populaţiei din Japonia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu