Studiu: Una din patru gravide se confruntă cu probleme de sănătate mintală în timpul sarcinii

Viitoarele mame ar trebui să strălucească de fericire în fiecare clipă. Un studiu realizat în Marea Britanie arată însă ca un sfert dintre gravide se confruntă cu probleme de sănătate mintală în timpul sarcinii.

La studiul realizat de cercetătorii de la King's College din Londra au luat parte 545 de femei gravide, consultate în perioada prenatală în intervalul noiembrie 2014 - iunie 2016, scrie ziare.com.

În timpul examinării, personalul specializat le-a adresat femeilor două întrebări specifice privind starea lor psihică. Conform rezultatelor, una din patru gravide care au participat la cercetare manifestă probleme de sănătate mintală.

Mai exact, 11% dintre femeile participante la studiu sufereau de depresie, 15% se confruntau cu stări de anxietate, 2% aveau tulburări de alimentație, iar alte 2% manifestau tulburări obsesiv-compulsive. De asemenea, multe dintre gravide sufereau de o combinație a unora dintre aceste afecțiuni.

Autorii studiului susțin că e absolut necesară includerea unei evaluări psihologice în pachetul de evaluare a stării de sănătate a gravidei a unei evaluări psihologice.

Contează mult ca acest lucru să se realizeze deoarece ''tulburările mintale din timpul sarcinii sunt asociate cu efecte negative pentru femei, sarcină, fetus, bebeluș, copil și adolescent'', se arată în studiul publicat în British Journal of Psychiatry.

"În practică clinică, personalul medical trebuie să identifice problemele mintale cu care s-ar putea confrunta o femeie gravidă, nu doar tulburările de dispoziție care până recent au reprezentant principala preocupare. Femeile ar trebui întrebate despre starea lor emoțională de către un personal medical care manifestă obiectivitate și susținere, în timpul tuturor contactelor din timpul sarcinii și după naștere", a subliniat Louise Howard, coordonatoarea studiului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu