STUDIU: Troleibuzele din Capitală ATACĂ microbuzele

Primăria Capitalei implementează, se pare, o strategie latentă de înlocuire, pe anumite rute, a transportului auto de pasageri cu combustibil, cu cel ecologic. În special, este vorba de troleibuzele cu propulsie autonomă.

Potrivit unei analize publicate pa pagina de facebook, PoștadeȘtiri, "în ultimul timp, tot mai des suntem martori cum troleibuzele apar pe rute unde anterior era imposibil să le observi din cauza lipsei liniilor electrice. Iar acest lucru pune presiune, în primul rând, pe microbuzele de rută, care demult nu mai corespund standardelor specifice transportului modern de pasageri în orașe mari."

Pentru acest an, de exemplu, Primăria preconizează să asambleze 27 de troleibuze, dintre care 15 cu propulsie autonomă. De menționat este și faptul că, în premieră, vor fi asamblate două troleibuze articulate, adică cu o capacitate mult mai mare de transport de pasageri. Anunțul a fost făcut de primarul interimar Ruslan Codreanu.

Din cele 15 unități de transport cu propulsie autonomă, 5 vor avea posibilitatea să se deplaseze autonom pe o distanță de 30 kilometri, celelalte 10 vor avea o autonomie de 20 kilometri. Creșterea autonomiei pe distanțe mai lungi va permite ca transportul ecologic, mult mai modern și confortabil, să ajungă și în zonele unde, până în prezent, circulă doar microbuze.

"Dacă planurile pentru 2019 vor fi realizate integral, apoi, către finele acestui an, în capitală vor circula 35 de troleibuze cu propulsie autonomă: 2019 – 15, 2018 - au fost asamblate 15, 2017 – 5", constată autorul analizei.

În total, către sfârșitul anului 2019, numărul de troleibuze asamblate în atelierele RTEC va ajunge la 167 de unități. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu