Studiu: Tot mai mulţi moldoveni aleg ca sursă de informare Publika

Tot mai mulţi moldoveni aleg ca sursă de informare postul de televiziune Publika TV. Cel puţin asta arată rezultatele studiului realizat de IMAS la comanda Centrului pentru Jurnalism Independent.

Potrivit studiului IMAS, Publika TV a acumulat o cotă de piaţă de 2,8 la sută sau cu 0,5 mai mult decât anul trecut. La nivel naţional, zilnic, postul nostru de televiziune este urmărit de aproape 260 de mii de oameni.

Publika TV este privită preponderent în mediul urban, de persoane cu studii medii şi superioare. Studiul Naţional de audienţă a presei scrise şi audiovizuale, a fost realizat în perioada 6 martie - 2 aprilie pe un eşantion de 1.739 de persoane, cu o marjă de eroare de 2,6 %.

"Evoluţia de la Publika e una care trebuie să-i încurajeze. Din 2009, când făceam măsurările, au pornit de la 0, şi momentul când au trecut peste 2 procente de raiting ca televiziune de ştiri e un trend bun", a declarat Doru Petruţi, director IMAS.

Potrivit studiului, cea mai mare cotă de piaţă pe parcursul zilei o are postul privat de televiziune Prime, cu o cotă de piaţă de 24,3 %, urmat de postul public de televiziune, cu 13,3 %, cele două televiziuni având acoperire naţională. Ultimele două posturi de televiziune intrate pe piaţa media, Publika TV şi Jurnal TV, au acumulat o cotă de piaţă de 2,8 şi, respectiv, 2,5 %.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu