STUDIU: Tigrii siberieni sunt cu 40% mai activi în zona de frontieră între China şi Rusia

Un studiu comun realizat de cercetători din China şi Rusia a demonstrat că 40% dintre exemplarele de tigru siberian care trăiesc pe teritoriul celor două ţări şi-au intensificat activitatea în zona de frontieră în ultimii ani, scrie agerpres.ro.

Potrivit unui raport publicat recent, camerele de înregistrat automate montate în Munţii Laoye din China şi într-un parc pentru leoparzi învecinat din Rusia au capturat imagini cu 45 de exemplare adulte de tigru siberian şi cu 89 de leoparzi Amur între anii 2013 şi 2015.

În această perioadă, 42% dintre exemplarele de tigru şi 17% dintre leoparzi au fost surprinşi frecvent în timp ce treceau graniţa.

Studiul a fost lansat în anul 2014 de Institutul pentru cercetarea felinelor din cadrul Universităţii forestiere de nord-est din China, Parcul Naţional ''Ţara Leoparzilor'' din Rusia, Academia de Ştiinţe din Rusia şi reprezentanţa World Wildlife Fund (WWF) din Rusia. Scopul proiectului este studierea variaţiei speciilor şi conservarea genetică a tigrilor siberieni şi a leoparzilor Amur.

Oamenii de ştiinţă au studiat tigrii siberieni şi leoparzii din apropierea frontierei între China şi Rusia, inclusiv numărul exemplarelor, distribuţia, migraţia şi caracteristicile genetice ale acestora, iar datele vor fi utilizate pentru amenajarea unor coridoare de migraţie peste graniţă pentru aceste animale rare.

Rezultatele au fost publicate pe site-ul Comisiei Economice şi Sociale a ONU pentru Asia şi Pacific.

Tigrul siberian, cunoscut şi sub numele de tigrul de Amur, trăieşte în principal în estul Rusiei, nord-estul Chinei şi regiunile nordice din Peninsula Coreeană.

Se estimează că în prezent mai trăiesc până la cinci sute de exemplare de tigru siberian în sălbăticie, printre aceştia numărându-se circa douăzeci în China.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu