Studiu: Statul excesiv pe scaun duce la apariţia bolilor şi scurtează viaţa

Embed:

Statul pe scaun scurtează viaţa, arată datele unui studiu. Potrivit cercetării, dacă oamenii ar reduce durata de stat pe scaun la doar trei ore pe zi, atunci speranța de viață s-ar prelungi cu doi ani. Totodată, și expunerea îndelungată la ecrane creează probleme de sănătate.

Statul pe scaun duce la apariția durerilor de spate, încetineşte metabolismul şi opreşte producția de enzime care ard țesutul adipos. Astfel, devenim predispuși la diabet şi boli cardiovasculare. Bărbații care sunt sedentari mai bine de 23 de ore pe săptămână au un risc de deces cauzat de boli cardiovasculare de 64 la sută, comparativ cu cei care stau pe scaun mai puțin de 11 ore.

Potrivit unui studiu elaborat de Centrul Național de Management în Sănătate, în 2013, peste 130 000 de oameni sufereau de boli ale sistemului osteo-articular, ale mușchilor și ale țesutului conjunctiv. Dintre ei, peste opt mii sunt copii.

De asemenea, din cauza muncii la calculator, a prafului, dar şi a alimentației proaste vederea este tot mai proastă. Anul trecut,au fost înregistrați peste 88 000 de bolnavi, dintre care aproape 18 000 sunt copii. 

Specialiștii spun că persoanele care folosesc un dispozitiv electronic timp de două ore, fără pauză, se confruntă cu dureri de spate, vedere neclară şi dureri de cap. În plus, expunerea la lumina emisă de monitoare poate duce la apariția cataractei şi a altor boli oculare.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu