Studiu: Statele Unite ale Americii continuă să fie cel mai mare producător de armament din lume

Embed:

Statele Unite ale Americii continuă să fie cel mai mare producător de armament din lume. Asta arată un nou studiu, realizat de Institutul de Cercetare a Păcii Internaţionale, din Stockholm. Armele produse de SUA ajung în Coreea de Sud, Australia, Pakistan, Singapore sau Emiratele Arabe Unite.

Locul doi este completat de China, care, în urmă cu un deceniu, era dependentă de importurile de armament. O evaluare amplă cu privire la companiile producătoare de arme din această ţară nu poate fi efectuată, deoarece toate informaţiile sunt blocate sub termenul de securitate naţională. Chiar şi aşa, se cunoaşte că în China sunt construite avioane, produse aeronautice şi diverse tipuri de arme.

Specialiştii în securitate sunt îngrijoraţi de faptul că această ţară îşi dezvoltă o capacitate atât de mare de producţie de arsenal, deoarece a semnat puţine reglementări privind controlul armelor.

Top trei al celor mai mari producători de armament la nivel mondial a fost completat de Rusia. Armele fabricate în această ţară au ca destinaţie India, China, Algeria, Venezuela sau Vietnam.

loading...

Lasă un comentariu