Studiu: Selfie-urile dezvoltă NARCISISMUL (VIDEO)

Sunt realizate de milioane de persoane şi se bucură de o mare popularitate, în special, în rândul tinerilor. Sunt publicate pe reţelele de socializare, unde sunt comentate, apreciate şi distribuite. Probabil, v-aţi dat seama deja că, în continuare, vom vorbi despre... selfie-uri. Iar dacă vă număraţi şi voi printre cei cărora le plac astfel de poze, ceea ce o să vă spunem în continuare, ar trebui să vă pună în gardă. Potrivit unui studiu, selfie-urile dezvoltă narcisismul, considerat o adevărată problemă socială în ultima perioadă, scrie canal3.md.

Deşi recunosc că a devenit o obsesie, oamenii nu ezită să-şi surprindă chipul în selfie-uri, în fiecare zi.

"În mare parte, femeile sunt cele care îşi fac selfie-uri. Ele sunt puţin mai narcisiste decât bărbaţii. Nu prea capturează un loc sau moment anumit, mai degrabă fac un poster cu ele însăşi pe care, ulterior, îl postează pe Instagram sau alte reţele de socializare".

În urma numeroaselor cercetări, psihologii au dat verdictul: o cincime din populaţie ar putea dezvolta o personalitate narcisistă. Motivul – reţelele de socializare şi utilizarea frecventă a acestora.

"Este un viitor de care trebuie să avem grijă, pentru că vorbim despre copii, care se nasc într-o lume deja digitală. Iar noi trebuie să-i acompaniem şi să le fim aproape", a afirmat profesorul de psihologie, Universitatea din Milano, Roberto Truzoli.

Cea mai cunoscută fântână arteziană din Roma, Fontana di Trevi, este împânzită de turişti, practic, zi de zi. Majoritatea lor aleg, însă, nu să admire peisajul extraordinar cu propriii ochi, ci… prin telefon, galeria căruia abundă, fără îndoială, în… slefie-uri.

"Vrem să fim perfecte, indiferent de perioadă sau situaţia din viaţă. Mereu vedem cum arată alte persoane şi ne începem a compara".

"Cred că este periculos să faci prea multe selfie-uri, pentru că intri într-o competiţie cu oamenii din jur, poţi provoca invidie, spre exemplu".

Conform unui sondaj realizat de Academia Americană de Chirurgie Plastică şi Reconstrucţie a Feţei, 55 la sută dintre medicii specialişti au declarat că au avut pacienţi care şi-au dorit o operaţie estetică, pentru a arăta mai bine în selfie-uri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu