STUDIU: Proiectul Arena Chişinău va oferi peste 200 de locuri de muncă

Embed:

Arena Chișinău va genera aproape 200 de locuri de muncă după lansare și impozite de 15 milioane de euro. Constatarea se regăseşte în studiul de fezabilitate al proiectului, publicat astăzi de Ministerul Educaţiei.

Documentul arată că din totalul investiției de 40 de milioane de euro, aproximativ 28 de milioane sau 70% vor fi asimilate de economia națională. În același timp, Ministerul Finanțelor estimează că suma taxelor și impozitelor colectate la buget va crește datorită parteneriatului dat cu 5,7 milioane de euro în perioada construcției arenei.

În această fază, urmează să fie create și 800 de locuri de muncă la construcția obiectivului. Autorii studiului au calculat că "Arena Chișinău" va putea găzdui anual 28 de evenimente sportive, 42 de concerte, spectacole, expoziții, conferințe şi prezentări de modă. Durata contractului de parteneriat public-privat va fi de cel puțin 10 ani. Construcția arenei ultramoderne va aduce beneficii directe şi pentru sănătatea populației.

Astfel, grație construcției arenei polivalente, se va lansa procesul de lichidare a problemei actuale, când un moldovean din doi suferă de exces de greutate corporală, în condițiile în care inactivitatea fizică este al 6-lea cel mai mare factor de risc responsabil pentru anii trăiți cu dizabilitate în Republica Moldova. Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că fiecare dolar investit în activitatea fizică determină o economisire de 3,2 dolari în sistemul medical.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu