STUDIU: Praful din casă te poate îngrăşa

Dietele și exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru a-ți păstra dieta zveltă. O casă curată lună, de asemenea, ajută în menținerea greutății, potrivit unui nou studiu.

Un studiu condus de cercetători americani a descoperit că praful găsit în mod normal în casă conține compuși chimici care pot provoca dezechilibre hormonale și favorizează acumularea de grăsime în celule. Experimentul a arătat că este nevoie de o cantitate foarte mică de praf, care să fie inhalată sau absorbită la nivelul pielii, pentru a se obține acest efect, scrie The Telegraph, potrivit Digi24.ro.

Particulele de praf din casă conţin compuşi chimici, cunoscuţi sub numele de EDC, care afectează glandele endocrine, potrivit studiului condus de American Chemical Society și citat de The Telegraph.

Aceştia pot determina celulele grase să absoarbă trigliceridele, un alt tip de grăsime. EDC-urile sunt compuşi sintetici sau naturali care pot reproduce hormonii organismului.

În cadrul studiului, a fost prelevate probe din 11 case din Carolina de Nord, SUA. Șapte din cele 11 probe au declanșat acumularea trigliceridelor.

Cercetătorii susțin că riscul de îngrăsare este mai mare la copii. De asemenea, ECD sunt mai periculoși în fazele de dezvoltare intensă, precum sarcină, copilărie și pubertate, din cauza dereglărilor hormonale pe care le pot crea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu