STUDIU: Persoanele care își decorează casa de Crăciun mai devreme sunt mai fericite

Potrivit unui studiu realizat recent, persoanele care încep decorarea casei cu mult înaintea sosirii acestei sărbători sunt mai fericite.

De ce?

Potrivit studiului publicat în The Journal of Environmental Psychology, spiritul de Crăciun reduce anxietatea, stresul și negativitatea. De asemenea, conform cercetării, fericirea pe care o simți în perioada sărbătorilor de iarnă este una constructivă, doarece este împărțită cu celalți oameni. Se spune că este o fericire contagioasă! Se pare că spiritul Crăciunului tinde să dezvolte foarte multe valori. Printre acestea se numără:

Prietenia

Potrivit studiului, persoanele care se lasă "invadate" de spiritul Crăciunului tind să fie mai prietenoase și mai amabile cu toată lumea din jur.

Iertarea

Spiritul de Crăciun ne face, de asemenea, mai indulgenți și avem tendința de ierta mai ușor greșelile celor din jur.

Solidaritatea

Da, Crăciunul îi face pe oameni să se susțină mai mult unii pe ceilalți și în această perioadă tindem să ne concentrăm mai mult pe nevoile altora.

Apropiere mai mare de familie

Studiul a arătat că din momentul în care am început să decorăm casa de Crăciun, simțim mai mult dorința de a petrece timp în familie. Studii trecute au arătat că oamenii au tendința de a asocia Crăciunul cu sentimente de nostalgie și chiar cu o oarecare tristețe. Dar, în realitate, s-a demonstrat că acest lucru se întâmplă pentru puțini oameni. Cei mai mulți simt pozitivism, iar fericirea lor crește cu apariția primelor decorațiuni de Crăciun.

Cu toate acestea, studiul relevă și date contradictorii. Potrivit psihologilor care au participat la această cercetare, dacă asculți muzica de Crăciun pe tot parcursul zilei, poți avea sentimente de aversiunefață de Crăciun.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu