STUDIU: Oraşul Chişinău este cea mai ieftină capitală din Europa de Est

Embed:

Cine spune că viaţa în Moldova este scumpă se pare că nu are dreptate. Oraşul Chişinău este cea mai ieftină capitală din Europa de Est, potrivit raportului publicat de portalul Numbeo, una dintre cele mai importante baze de date din lume referitoare la nivelul de trai. 

Potrivit cercetării, preţurile produselor alimentare în Chişinău sunt printre cele mai mici din Europa. Spre exemplu, un litru de lapte costă mai puţin de un dolar, iar 12 ouă - aproximativ un dolar şi 30 de cenţi. Un bilet pentru o călătorie cu transportul public este vândut cu aproximativ 20 de cenţi, iar un apartament cu o cameră într-o zonă centrală din capitala Moldovei poate fi închiriat cu aproape 260 de dolari.

Chişinăul este urmat în top de capitala Macedoniei, Skopje, unde o ieşire la cafenea costă, în medie, 4-5 dolari. Podiumul liderilor este completat de Kiev, unde un apartament poate fi închiriat cu 330 - 570 de dolari. Pe locul patru în clasament este Sofia, unde transportul costă aproximativ 35 de dolari pe lună, iar o sticlă de vin bun poate fi cumpărată cu doar cinci dolari.

În capitala Republicii Belarus, care este pe al cincilea loc, un apartament poate fi închiriat, în medie, cu 380 de dolari. Pe de altă parte, cel mai scump oraş din estul Europei este Moscova.

În capitala Rusiei, un litru de lapte costă de două ori mai mult decât la Chişinău, iar 12 ouă pot fi cumpărate cu aproape doi dolari. Chiria unui apartament depăşeşte suma de 1 500 de dolari.

La nivel global, cel mai scump este oraşul norvegian Stavanger, iar cel mai ieftin - un oraş din India. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu