STUDIU: Moldovenii călătoresc tot mai mult şi preferă să se deplaseze cu transportul public

Embed:

Moldovenii călătoresc tot mai mult şi preferă să se deplaseze cu transportul public. Potrivit datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică, în primele patru luni ale anului curent au călătorit peste 34 de milioane de pasageri. Cifra este cu 3,5 la sută mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit statisticilor, majoritatea moldovenilor s-a deplasat cu autobuzele şi microbuzele. Aceste mijloace de transport au fost utilizate de peste 33 de milioane de ori.  Totodată, în perioada ianuarie-aprilie curent, transportul feroviar a fost utilizat de peste 500 de mii de ori, iar cel aerian - de aproape 400 de mii de ori. Cel mai puţin solicitat a fost transportul fluvial, care a înregistrat un număr de doar 30 de mii pasageri.

În ceea ce priveşte  transportul mărfurilor, datele statistice arată că, în primele patru luni ale anului, peste cinci milioane de tone de mărfuri au fost transportate pe teritoriul ţării, ceea ce reprezintă cu 17,7 mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai mare cantitate, aproape patru milioane de tone de mărfuri, a fost livrată pe cale rutieră.

Pe locul doi, adică peste un milion de tone de mărfuri au fost transportate cu trenul, iar cele mai puţin solicitate căi de transport au fost cele fluviale şi aeriane, care a livrat doar 31 de mii de tone şi, respectiv, 600 de tone de mărfuri. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu