Studiu: Moldova duce lipsă de personal calificat

Embed:

Forţă de muncă necalificată. Este ceea ce poate oferi acum Moldova. Managerii de resurse umane constată că în ţară este foarte greu de găsit profesionişti, iar acest fenomen se agravează în fiecare an. Problema va fi discutată astăzi la un for de specialitate.

O durere de cap permanentă pentru conducătorii multor companii din Moldova este găsirea personalului competent. Datele unui studiu arată că peste 40 la sută din managerii de resurse umane consideră că în prezent este mai dificil să găsească profesionişti, decât acum 2 ani, iar în următorii doi ani, potenţialul de a identifica oameni pregătiţi va scădea în jumătate.

De asemenea 36 la sută din manageri consideră că marea majoritatea a tinerilor nu are pregătirea necesară, la absolvire. De asemenea, la interviurile de angajare o parte din candidaţi mint despre nivelul lor de pregătire. În asemenea condiţii, companiile, în special cele de prestigiu, sunt nevoite să organizeze cursuri suplimentare pentru cei nou-angajaţi.

Marea majoritate a studenţilor din ultimul an de facultate şi-a exprimat preferinţa de angajare într-o companie internaţională. Este vorba despre 75 la sută din tinerii intervievaţi pentru un studiu al AXA Management Consulting. Aproape 15 la sută din absolvenţi optează pentru companii locale, în timp ce mai fiecare al zecelea nu şi-a clarificat opţiunea. Acelaşi studiu arată că peste 70 la sută dintre tineri preferă să muncească în Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu