STUDIU: Metodele preferate de părinţii moldoveni pentru a-şi distra copiii

Embed:

Vizita bunicilor, vizionarea desenelor animate şi mersul la cumpărături, sunt cele mai frecvente metode prin care părinţii moldoveni îşi distrează copiii. Cel puţin asta reiese dintr-un sondaj realizat de Magenta Consulting.

La sate, însă, distracţia arată altfel decât cea din oraşe, unde sunt mai multe posibilităţi de a petrece timpul liber. 

Vremea frumoasă şi temperaturile ca de primăvară îi scot din case pe locuitorii Capitalei. Astfel, parcurile devin adevărate furnicare. Oamenii spun că preferă să-şi distreze copiii în aer liber pentru că e sănătos: 

"Ne plimbăm, alergăm, acum ne antrenăm să mergem pe role. Cu cât mai activ, cu atât mai bine."

"Aer curat şi plimbare cu copiii. Asta e şi normal. - La desene animate îi lăsaţi să se uite? - Îi lăsăm, dar ne străduim nu mai mult de o oră."

"Mai bun ca aerul curat nu-i nimic. Plimbările la aer curat, jocuri, hrănim hulubaşii des cu seminţe, cu fărâmituri de pâinică şi asta tot e o distracţie destul de plăcută şi face plăcere şi nouă, maturilor."

Alţi părinţi, însă, îşi duc copiii să se distreze în centre comerciale.

Copiii de la sate au însă mai puţină diversitate în ceea ce priveşte distracţia. Ei mai întâi îşi ajută părinţii în treburile gospodăriei, iar mai apoi se duc la joacă: 

"Azi am ajutat părinţii şi am jucat fotbal cu băieţii."

"- De obicei ne organizăm şi ne jucăm. Ne jucăm cu mingea, aruncăm la coş."

"Ne plimbăm pe gheaţă, apoi ne ducem acolo şi ne jucăm de-a prinselea, prin stuf şi apoi aici jucăm fotbal."

Potrivit datelor Magenta Consulting, peste 90 la sută dintre părinţi îşi distrează copiii mergând în vizită la bunici sau rude, la cumpărături sau vizionează împreună desene animate.

Totodată, respondenţii au spus că optează să le citească copiilor cărţi sau să facă plimbări în parc. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de peste 1.100 de persoane cu o marjă de eroare de plus, minus trei la sută. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu