STUDIU: Mamele trebuie să iasă cu prietenele de două ori pe săptămână. Vor fi mai fericite

Cercetarea a constatat că femeile care își fac timp să iasă în oraș cu prietenele lor au o sănătate mai bună și sunt mai fericite decât cele care nu au acest obicei. Robin Dunbar, unul dintre autorii studiului, a menționat că femeile care se întâlnesc cu cele mai bune prietene de două ori pe săptămâna și "fac lucruri" au multe avantaje. "A face lucruri" înseamnă să bei o cafea sau un pahar cu vin sau să barfesti sau să povesteșți ce ti s-a mai întâmplat, adică timp pentru fete. Și nu trebuie să fii o pasăre de noapte sau o mare băutoare. Dimpotrivă. Importantă constă în eliberarea de endorfine în timp ce razi și te distrezi cu prietenele.

De ce este bine să petreci timp cu prietenele

Beneficiile timpului petrecut cu prietenii înseamnă recuperare mai rapid în cazul bolilor, un sistem imunitar mai puternic, niveluri de anxietate mai mici, precum și creșterea nivelului de generozitate. Ba mai mult, studiul a constatat că având un număr mai mare de prieteni te ajută să trăiești mai mult.

"Cifra referitoare la cele 2 întâlniri săptămânale provine din concluziile noastre că acesta este timpul pe care îl petreci de obicei cu cei mai apropiați prieteni / familie. Este valabil pentru ambele sexe (nu este de mirare) că o rețea socială mare, bine integrată are un impact semnificativ atât asupra sanatații fizice, cât și a celei emoționale.Persoanele cu rețele mai mari și / sau mai integrate suferă mai puține boli, se recuperează mai repede de la intervenția chirurgicală, sunt mai puțin susceptibile să moară," spune Robin Dunbar.

Puține femei au timp să iasă cu prietenele

Cercetătorii au remarcat că doar 2 din 5 femei au timpul necesar să iasă cu prietenele o dată pe săptămâna, chiar mai rar dacă au copii de îngrijit.

"Cercetările arată că femeile, probabil, mai mult decât bărbații, trebuie să mențină legăturile de prietenie. Crește serotonină și oxitocina, hormonul de legătură," spune Alisa Ruby Bash, psihoterapeut."

Când petreci timp cu prietenii poți fi tu însuți, fără presiunile exterioare, scrie copilul.ro

Lasă un comentariu