Studiu îngrijororător! Lipsa unei vitamine creşte riscul de infarct

Medicina a stabilit de mult timp o legătură între carența vitaminei D în sânge și problemele cardiovasculare, însă cercetătorii au determinat care sunt limitele specifice pornind de la care crește riscul unui accident cardiovascular, scrie realitatea.net.

Află, din materialul următor, care este pericolul lipsei acestei vitamine în organism şi cum te poţi proteja de infarct.

 Persoanele al căror nivel de vitamina D este de sub 15 nanograme pe milimetru de sânge au un risc cardiovascular crescut, au stabilit autorii acestui studiu, prezentat la conferința anuală a American Heart Association.

"Deși niveluri ale vitaminei D de peste 30 ng/ml au fost mult timp considerate ca normale, cercetări mai recente au arătat că un nivel mai mare de 15 ng/ml este cel suficient", a explicat dr. Brent Muhlestein, codirector al cercetării cardiovasculare realizate de Institutul inimii Intermountain din Salt Lake City (Utah).

Cauze infarct. Vitamina D este produsă în mod natural de expunerea la soare și se găsește din abundență în uleiul de pește, legume, gălbenușul de ou și cereale.

Unele studii de laborator sugerează de asemenea faptul că vitamina D ar putea avea și efecte anticancerigene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu