Studiu: În ultimii doi ani, Moldova a urcat patru poziţii în clasamentul mondial al integrităţii publice

Embed:

În ultimii doi ani, Moldova a urcat patru poziţii în clasamentul mondial al integrităţii publice şi a ajuns pe locul 56, potrivit Centrului European de Cercetare în domeniul Anticorupţiei şi a Formării Statului.

Rezultatele bune au fost aduse de performanţele peste medie la capitolul transparenţă bugetară, caracterul deschis al comerţului şi impactul poverii administrative.

Potrivit experţilor, la categoria deschidere comercială, Moldova este pe locul 22 în lume, ceea ce ne aduce un scor de 9,66, mai bun decât media globală care e de 7,8.

Scor bun înregistrăm şi la impactul poverii administrative, de 9,26, peste media la nivel internaţional, care e de 8,33. Performanţa în acest domeniu plasează ţara noastră pe poziţia 23.

Rezultate bune avem şi la transparenţa bugetară, 7,64, capitol la care suntem pe locul 47, peste media mondială de 6,87.

Moldova are rezultate mai slabe la celelalte trei categorii luate în calcul la realizarea clasamentului: e-cetăţenie, independenţa justiţiei şi libertatea presei.

Studiul se bazează pe datele oferite de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru 109 ţări din lume.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu