STUDIU: Fiecare a doua persoană în etate din ţara noastră activează în agricultură

Embed:

Fiecare a doua persoană în etate din ţara noastră activează în agricultură, rezultă din datele Biroului Naţional de Statistică pentru anul 2017. În total, la această vârstă au ales să lucreze aproape 120 de mii de moldoveni.

Astfel, statistica arată că cei mai mulţi dintre bărbaţii cu vârsta de peste 60 de ani - aproape 60 la sută - muncesc în acest domeniu.

10 procente activează în industrie, şapte la sută - în domeniul educaţiei şi încă cinci - în comerţ. Munci agricole execută cam tot atâtea femei de aceeaşi vârstă. 14 procente activează în învăţământ, iar şapte la sută muncesc în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale. Încă şase la sută dintre femeile de peste 60 de ani lucrează în comerţ. 

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, persoanele care au atins această vârstă şi continuă să muncească reprezintă aproape 10 la sută din totalul populaţiei ocupate. Aproape două treimi au între 60 şi 64 de ani şi doar 1,5 la sută au peste 80 de ani. 66 de procente dintre aceştia sunt din mediul rural. În medie, vârstnicii muncesc câte 34 de ore pe săptămână.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu