STUDIU: Femeile iubite de soți se îngrașă mai mult

Deși ai crede că între dragoste și greutate nu prea există legătură, se pare că te înșeli.

Un studiu recent a arătat că femeile care sunt iubite de partenerii de viață au șanse mai mari să se îngrașe cu aproximativ 4,5 kilograme.
Potrivit dr. Carolina Pérez, nutriționist la Unitatea de Obezitate din Quirónsalud Murcia, câștigarea în greutate este o reflectare a faptului că oamenii sunt iubiți și au o relație de dragoste stabilă.
Dar de ce dragostea se reflectă în greutate

Același specialist a spus că kilogramele în plus sunt rezultatul schimbărilor în obiceiurile alimentare și al timpului petrecut pentru a fi cu cuplul și familia, în loc să practicăm exerciții fizice.

„Când avem un partener, mai ales la început, ieșirile în oraș la masă sunt mult mai dese, iar acest nou obicei ne ține departe de rutină și obiceiurile alimentare normale, toate acestea rezultând cu câștigarea în greutate.

O altă cauză a unui posibil câștig în greutate este că unele femei, în special cele cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, se relaxează în aspectele legate de îngrijirea fizică, fapt legat de sosirea copiilor și implică, de asemenea, sarcina, lipsa de timp pentru pentru mișcarea zilnică, gătitul, etc.

Pentru bărbați, o situație similară se produce deoarece prin asumarea mai multor obligații casnice și familiale au mai puțin timp pentru a face sport.

Specialistul recomandă astfel practicarea activităților fizice prin mersul pe jos în aer liber sau practicarea activităților fizice în cuplu.

Fie că partenerii mânca împreună acasă sau în oraș, nutriționistul recomandă alegerea băuturilor alcoolice sănătoase, cum ar fi vinul, șampanie sau bere și să mănânce cu moderație, fără fast-food și caute restaurante care oferă opțiuni mai sănătoase, scrie ele.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu