Studiu: Femeile din Germania sunt mai expuse riscului de sărăcie decât bărbaţii

Numărul femeilor expuse riscului de sărăcie în Germania a crescut semnificativ în ultimii ani, potrivit unui raport difuzat de Oficiul european de statistică Eurostat, scrie agerpres.ro.

Studiul Eurostat, care a fost prezentat miercuri în parlamentul german de către partidul de extremă stângă Die Linke, cu o zi înainte de Ziua Internaţională a Femeii, arată că 17,8% dintre femei în Germania erau expuse riscului de sărăcie în 2016.

În urmă cu 10 ani, procentajul acestora era de 13%. La nivelul UE, procentajul femeilor expuse riscului de sărăcie este de 17,9%.

În 2006, 5,4 milioane de femei din Germania erau în pericol de sărăcie, iar după 10 ani numărul acestora a crescut la 7,3 milioane.

Potrivit studiului, există o probabilitate mai mare ca femeile să fie expuse riscului de sărăcie decât bărbaţii. În Germania, în 2016, 15,2% dintre bărbaţi erau expuşi riscului de sărăcie.

Femeile în vârstă sunt cea mai afectată categorie, una din cinci femei cu vârsta peste 65 de ani fiind expusă riscului de sărăcie în 2016.

Persoanele care câştigă mai puţin de 60% din venitul mediu pe cap de locuitor în Germania sunt considerate ca fiind expuse riscului de sărăcie - în 2016 acest lucru însemnând câştiguri mai mici de 1.063 euro pe lună.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu